Conferinte, simpozioane, dezbateri 2015-2016

Anul şcolar 2015-2016

Colegiul Național la FILIT, 2015

Elevii Colegiului Național Iași au participat în zilele de 2 și 3 octombrie 2015 la „Întâlnirile Alecart”, organizate în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere, unde au dialogat cu scriitorii: Petre Barbu, Philip Ó Ceallaigh și Liliana Corobca.

„Niciun scriitor nu există în afara cărților lui”, spunea Eugene O'Neill, însă nici autonomia literaturii nu este absolută: destinul operei se rotunjește când intrăm în dialog cu viziunea, cu stiloul și cu mintea care au conceput-o. Aceasta este premisa de la care Întâlnirile Alecart au inițiat un savuros schimb de idei între autori și tineri pasionați de lectură, dornici să descopere mecanismele din spatele creațiilor și să se racordeze, prin cultură, la trecut, la prezent și la perspectivele deschise spre viitor, după cum afirma Laura Ștreangă (elevă în clasa a XI-a, redactor Alecart).

Moderatoarea evenimentelor a fost Nicoleta Munteanu, iar coordonatori: Emil Munteanu și Tudor Berbinschi (elev în clasa a XI-a, redactor-șef Alecart).

Mai multe detalii pe http://alecart.ro/ev/intalniri-filit/filit2015/.

 

 


Întâlnirile Alecart la FILIT, 2015

În zilele de 2 și 3 octombrie 2015 se vor desfășura „Întâlnirile Alecart” în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere. Elevii Colegiului Național vor participa la un dialog cu Philip O Ceallaigh (Irlanda) și Petre Barbu, vineri, începând cu ora 14.30, iar sâmbătă, de la ora 12 se vor întâlni cu Katharina Hagena (Germania) și Liliana Corobca (R. Moldova).

Întâlnirile Alecart” la FILIT sunt gândite ca niște „lecții” de literatură în care nu se predă, ci se tatonează idei; personajele nu sunt „caracterizate”, ci… iscodite. Redactorii/ colaboratorii revistei și mulți dintre elevii celor două colegii ieșene partenere (Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” și Colegiul Național Iași) au citit cărțile invitaților, căci întâlnirea cu un scriitor nu poate fi altceva decât un dialog pe marginea volumelor lui.

Pagina 1 din 7

Contact

  • Str. Arcu, Nr. 4, Cod 700125, Loc. Iaşi
  • Tel: (0040) 0232 214036
  • Fax: (0040) 0232 264385
  • Email: colegiulnationaliasi@yahoo.com
  • Website: www.colegiulnationaliasi.ro

Diplome

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner