Prima pagină Despre Colegiul National Evenimente Bogdan Suceavă și elevii Colegiului Național, 22 nov. 2016

Bogdan Suceavă și elevii Colegiului Național, 22 nov. 2016

Bogdan Suceavă și elevii Colegiului Național

* 22 nov. 2016 *

Pe 22 noiembrie 2016, Colegiul Național Iași și Clubul „Alecart” au organizat o întâlnire-eveniment cu Bogdan Suceavă, profesor de matematică la California State University și prozator de prestigiu, o voce distinctă a literaturii române contemporane, indiferent că este vorba despre proză scurtă sau roman.

Pretextul dialogului l-a constituit lansarea, de către redactorii „Alecart”, a celui mai recent roman al domniei sale, Republica. Prezentările Tamarei Bivol și Ioanei Tătărușanu au fost urmate de un dialog incitant despre relația dintre literatură și matematică, despre societatea românească, modul în care și-a gândit romanele, despre America văzută prin ochii unui român, dar și despre viața culturală și provocările modernității.

Întâlnirea a fost precedată de conferința „Un mister medieval: Nicole Oresme și prima definiție a conceptului de curbură” (publicată în variantă extinsă în „Notice of the American Mathematical Society”, octombrie, 2015) care a fost susținută, în premieră pentru România, în fața elevilor și a profesorilor Colegiului Național.

Evenimentul s-a terminat în acorduri de corn, invitați fiind membrii cvartetului „Concertino”, coordonator prof. univ. dr. Petrea Gîscă

Pentru mai multe informații:

https://alecart.ro/o-poveste-medievala-conferinta-lui-bogdan-suceava-la-alecart/

Contact

  • Str. Arcu, Nr. 4, Cod 700125, Loc. Iaşi
  • Tel: (0040) 0232 214036
  • Fax: (0040) 0232 264385
  • Email: office@cniasi.ro (colegiulnationaliasi@yahoo.com)
  • Website: www.colegiulnationaliasi.ro

Diplome

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner