Prima pagină Despre Colegiul National Evenimente Scriitorul Radu Vancu la Colegiul Național, 2015

Scriitorul Radu Vancu la Colegiul Național, 2015

Alecart și Oamenii Timpului la Colegiul Național
* 25 noiembrie 2015 *

Miercuri, 25 noiembrie 2015, în Sala de Festivități a Colegiului Național, scriitorul Radu Vancu a susținut conferința „Cum recunoaștem un poem viu”. Ideea centrală a fost că poezia vie presupune un fluid de energii care poate schimba realitatea interioară a celuilalt. Într-un excurs prin poetica modernă și contemporană, cu trimiteri la  Ezra Pound, Mircea Cărtărescu, Mircea Ivănescu și Ion Barbu, Radu Vancu a  identificat două aspecte esențiale ale lirismului autentic: imaginea (capacitatea de a transpune ideea abstractă, epurată de contingent în senzații vizuale) și transpunerea unor trăiri, temeri general-umane. Conferința a fost urmată de o succintă dezbatere și de un recital de marimbă, susținut de elevii Colegiului Național de Artă „O. Băncilă”, Iași.

Radu VANCU: „A fost nu doar o plăcere, dar și o onoare să vorbesc în fața liceenilor despre poezie în cadrul colocviilor Oamenii Timpului. În primul rând, fiindcă excelența Campaniei Oamenii Timpului te obligă să fii la înălțimea evenimentului; apoi, fiindcă tot ce se întâmplă la Iași și la Suceava în jurul revistei Alecart e extraordinar. Cunosc puține lucruri la fel de entuziasmante precum proiectul acestor liceeni. De asta găsesc extraordinar racordul între Oamenii Timpului și Alecart – și sper să se repete cât mai des” - http://www.oameniitimpului.ro/…/scriitorul-radu-vancu-fost…/.

 

 

Contact

  • Str. Arcu, Nr. 4, Cod 700125, Loc. Iaşi
  • Tel: (0040) 0232 214036
  • Fax: (0040) 0232 264385
  • Email: office@cniasi.ro (colegiulnationaliasi@yahoo.com)
  • Website: www.colegiulnationaliasi.ro

Diplome

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner