Prima pagină Despre Colegiul National Evenimente Lansarea numărului 14 al revistei ALECART - mai 2015

Lansarea numărului 14 al revistei ALECART - mai 2015

Lansarea numărului 14 al revistei ALECART
* 26 mai 2015 *

Luni, 25 mai, în Sala de Festivități a Colegiului Național Iași, a avut loc, cu ocazia lansării noului număr Alecart, dezbaterea despre rolul competițiilor/olimpiadelor și despre performanță în sistemul de învățământ dinăuntru și din afară: „Să fii mai bun decât celălalt sau decât tine, cel de ieri?”

Invitați: Roxana Dumitrache, Alexandra Masgras și Florin Lăzărescu. La dezbatere au participat, prin skype, și colaboratori Alecart din Tokyo și Edinburgh

Roxana Dumitrache a absolvit London School of Economics and Political Science și Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA, ca șefă de promoție. Publică articole și studii în diverse reviste de specialitate din România și din Marea Britanie.  A lucrat în cadrul Comisiei Europene unde a coordonat activitatea de cercetare pentru două dintre viitoarele politici și directive pentru statele membre, punând accentul pe egalitatea de șanse și nediscriminare. În prezent, este consultant în Parlamentul României.

Alexandra Masgras este studentă la Universitatea din Glasgow, unde studiază Istoria Artei; între 2012 și 2014 a fost redactor-șef al revistei „Alecart”, în 2014 a obținut Premiul I la faza națională a Olimpiadei de Istoria Artei cu punctaj maxim.

Florin Lăzărescu este scriitor, scenarist și coordonator FILIT. Cel mai recent roman, Amorțire, s-a bucurat de aprecierea publicului din România și din străinătate, iar filmul Aferim, la care semnează scenariul împreună cu Radu Jude, a fost premiat la Festivalul de Film de la Berlin.

Dezbaterea a fost urmată de o lectură publică de poezie a membrilor Clubului Alecart de la Suceava și de un recital de muzică susținut de cvartetul „Concertino”, coordonat de conf. univ. dr. Petrea Gîscă.

Desfășurat în cadrul Festivalului Internațional al Educației, evenimentul a avut loc sub genericul: ALECART. COMUNITĂŢI ŞCOLARE DINAMICE: ANGAJARE CULTURALĂ ŞI RESPONSABILITATE CIVICĂsă FIE Alecart 14 (Teaser).


Contact

  • Str. Arcu, Nr. 4, Cod 700125, Loc. Iaşi
  • Tel: (0040) 0232 214036
  • Fax: (0040) 0232 264385
  • Email: office@cniasi.ro (colegiulnationaliasi@yahoo.com)
  • Website: www.colegiulnationaliasi.ro

Diplome

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner