Prima pagină Despre Colegiul National Evenimente Delegație din Chișinău la Colegiul Național Iași, 24 nov. 2014

Delegație din Chișinău la Colegiul Național Iași, 24 nov. 2014

Delegația Direcției Generale a Educației de Tineret și Sport din Municipiul Chişinău la
Colegiul Național Iași

*  24 noiembrie 2014 *

Sub genericul „O școală de tradiție - o școală mereu tânără și modernă”, luni, 24 noiembrie 2014, s-a desfășurat la Colegiul Național un schimb de experiență între un grup de 14 profesori din Republica Moldova și profesori de la Colegiul Național. În cadrul acestei întâlniri nonformale s-a realizat un schimb de idei benefic pentru ambele instituții.


Delegația din Chișinău a fost plăcut impresionată de păstrarea valorilor tradiției în cea mai veche școală din Moldova, prima în care s-a introdus limba română. De asemenea, profesorii din Republica Moldova au apreciat catalogul electronic ADSERVIO, considerându-l un proiect modern prin care se realizează o legătură extrem de eficientă între școală și familie.


Doamna Director a invitat profesorii într-o vizită pe urmele personalităților care au predat sau studiat la Colegiul Național, ocazie cu care a prezentat și cele mai importante proiecte ale școlii. Unul dintre aceste proiecte de succes este Simpozionul Internațional „Literatura și celelalte arte”, prezentat de doamna profesor Gabriela Florentina Petrache.


Activitățile desfășurate în cadrul proiectului au fost apreciate pentru perspectiva modernă inter-, pluri-, transdisciplinară asupra educației. Doi dintre elevii Colegiului Național, care provin din Republica Moldova, au împărtășit impresiile și experiențele lor la Colegiului Național.


Nu în ultimul rând, s-au pus bazele unor parteneriate în domeniul științelor și în cel umanist.

.

Contact

  • Str. Arcu, Nr. 4, Cod 700125, Loc. Iaşi
  • Tel: (0040) 0232 214036
  • Fax: (0040) 0232 264385
  • Email: office@cniasi.ro (colegiulnationaliasi@yahoo.com)
  • Website: www.colegiulnationaliasi.ro

Diplome

An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner